Τετάρτη

Οι Μικρές και Μικρομεσαίες Eπιχειρήσεις αξιοποιούν τις δυνατότητες του Cloud Computing

Από: http://www.enallaxnews.gr/2014/09/12/oi-mikres-kai-mesaies-epeixiriseis-axiopoioun-tis-dynatothtes-tou-cloud-computing/





Νέα έρευνα της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκά από την Ipsos MORI μεταξύ 5.770 υπαλλήλων μικρών και μεσαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) απασχολήσεως μέχρι 250 εργαζομένων, αποκάλυψε ένα σημαντικό ψηφιακό χάσμα μεταξύ αυτών στην Ελλάδα. Η έρευνα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν σύγχρονες, cloud-based λύσεις, έχουν κρατήσει μια πιο αισιόδοξη στάση για τις επιχειρηματικές προοπτικές τις εταιρίες τους από ότι οι ομόλογοί τους που δεν έχουν πρόσβαση σε αντίστοιχες cloud-based υπηρεσίες. Αυτοί οι εργαζόμενοι δηλώνουν σε σημαντικό ποσοστό (36%) πιο σίγουροι για τις πιθανότητες να περιμένουν βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας τους κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αλλά και το ίδιο αισιόδοξοι (32%) απέναντι στην προοπτική λανσαρίσματος νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως και στις πιθανότητες (39%) η εταιρεία θα προχωρήσει σε νέες αγορές ή τομείς της αγοράς.
Μεταξύ όλων των ερωτηθέντων, τρεις στους πέντε (62%) βλέπουν το σύγχρονο ΙΤ ως κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία της επιχείρησής τους, ενώ σχεδόν οι μισοί (45%) πιστεύουν ότι επιχείρηση τους θα ήταν πιο ανταγωνιστική, εάν αυτό αξιοποιηθεί. Η συγκεκριμένη άποψη των εργαζομένων υποστηρίζει τα πορίσματα παλαιότερης μελέτης της Boston Consulting Group η οποία διαπίστωσε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στην απόδοση μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων που αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες και εκείνων που δεν το κάνουν. Η έρευνα έδειξε ότι οι τεχνολογικά καταρτισμένες μικρές επιχειρήσεις αύξησαν τα ετήσια έσοδα τους κατά 15% πιο γρήγορα και δημιούργησαν θέσεις εργασίας σχεδόν δύο φορές ταχύτερα σε σύγκριση με εκείνες με χαμηλότερα επίπεδα υιοθέτησης της τεχνολογίας.
Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της on-the-go δυνατότητας εργασίας, με τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι η κινητή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων συσκευών και υπηρεσιών, γίνεται όλο και πιο σημαντική όσων αφορά την αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται περαιτέρω από το εύρημα ότι πάνω από τα τρία τέταρτα αυτών (77%) λένε ότι χρειάζονται καλύτερα μέσα για να συνεργάζονται με συναδέλφους σε διαφορετικές τοποθεσίες, και σχεδόν το ίδιο ποσοστό (74%) αναφέρει ότι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε πρόσβαση στα έγγραφα τους.